Preview: Titisee-Neustadt

22

Sosirea primăverii înseamnă și tristețe, în cazul iubitorilor Icarilor moderni. Începutul lunii martie indică apropierea de finalul sezonului masculin, care implicit aduce despărțirea de sărituri cu schiurile timp de trei luni ori șapte, în funcție de atracția dintre urmăritor și sesiunea de vară. Penultimul sfârșit de săptămână al actualei stagiuni ne aduce două întreceri individuale, la Titisee-Neustadt, Germania, care pot consemna un nou record reușit de Peter Prevc – cel al numărului de victorii obținute într-un singur sezon. Mai mult, acest grupaj de etape îi poate aduce lui Noriaki Kasai participarea cu numărul 500 în Cupa Mondială.

Orarul competițiilor de la Titisee-Neustadt:

Vineri, 11 martie – calificări, ora 15:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Sâmbătă, 12 martie – etapă individuală, ora 14:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Duminică, 13 martie – etapă individuală, ora 14:45 (Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: Hochfirstschanze are punctul de construcție la 125 de metri și dimensiunea de 142. Recordul oficial al arenei măsoară 145 de metri și este trecut în conturile a doi săritori legendari: Sven Hannawald și Adam Malysz.

25

Date despre locație: Titisee-Neustadt este un orășel situat în sud-vestul Germaniei, recunoscut drept un veritabil centru al sporturilor de iarnă. Așezarea este inclusă în Munții Pădurea Neagră și are o populație care numără aproximativ 12,000 de locuitori.

Rezultatele recente: anul trecut, Titisee-Neustadt a fost gazdă a două etape individuale, asemenea programului pentru acest weekend. Severin Freund și Anders Fannemel au câștigat câte o etapă, Stefan Kraft și Kamil Stoch au ocupat, pe rând, pozițiile secunde, iar Peter Prevc, respectiv Roman Koudelka au completat top 3-urile.

Cu o victorie în acest sfârșit de săptămână, Peter Prevc îl va devansa pe Gregor Schlierenzauer în clasamentul victoriilor de etapă reușite într-un singur sezon. Momentan, ambii se află pe locul întâi, cu 13 succese. Va reuși, oare, slovenul să mai scrie o pagină de istorie?  

surse foto: skisprungschanzen.com, berkutschi.com

Marcu Czentye

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s