Preview: Wisla

20

Trei, doi, unu… au mai rămas numai trei sfârșituri de săptămână din actualul sezon al Cupei Mondiale masculine. Chiar dacă întâietatea în clasamentul general a fost deja securizată de Peter Prevc, cele șase competiții individuale care mai sunt de disputat în cadrul acestei stagiuni promit mult spectacol. Prima serie de întreceri se va desfășura în Polonia, o țară în care săriturile cu schiurile au luat amploare și datorită performanțelor izbutite de omul al cărui nume este purtat de trambulina de la Wisla, Adam Malysz.

Programul întrecerilor de la Wisla:

Joi, 3 martie – calificări, ora 19:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Vineri, 4 martie – etapă individuală, ora 21:30 (Eurosport 1 și E1 HD)

Sâmbătă, 5 martie – etapă individuală, ora 17:00 (E1 HD)

Info despre trambulină: trambulina Adam Malysz are punctul de construcție aflat la 120 de metri și dimensiunea de 134. Recordul oficial stabilit aici îi aparține austriacului Stefan Kraft, care a zburat 139 de metri în 2013. Ultima reconstrucție a trambulinei a avut loc în 2008, când numele vechi, Malinka, a fost înlocuit – denotând apreciere pentru munca localnicului – cu numele celui mai bun săritor cu schiurile polonez din istorie, Adam Malysz.

15

Date despre locație: Wisla este un orășel cu o populație de circa 12,000 de locuitori, amplasat în sudul Poloniei, la granița cu Republica Cehă și situat la mică distanță de Slovacia. Numele orașului înseamnă Vistula, în limba poloneză, munții ce înconjoară așezarea fiind și locul din care renumitul fluviu izvorăște.

Rezultatele recente: etapa organizată în 2015 la Wisla a fost câștigată de Stefan Kraft. Ceilalți doi săritori care au de apărat rezultatele bune din anul precedent sunt Peter Prevc și Severin Freund, fiind cei care au completat podiumul de atunci.

Interesant de urmărit referitor la aceste competiții de la Wisla va fi ambiția pe care Peter Prevc o va arăta în timpul săriturilor. Slovenul are în vizor depășirea recordului victoriilor dintr-un sezon, stabilit de Gregor Schlierenzauer și, totodată, izbutirea recordului de puncte acumulate într-o stagiune. În tot acest timp, Michael Hayböck este așteptat să își continue forma bună, iar Kamil Stoch să își salveze imaginea, în fața propriilor suporteri.

surse foto: skisprungschanzen.com, berkutschi.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s