Obiceiul victoriei dăinuie în cazul Sarei Takanashi

FIS Women's Ski Jumping Hinterzarten - Day 1
Sara Takanashi

A doua etapă feminină de la Almaty s-a încheiat cu al paisprezecelea succes al Sarei Takanashi din șaptesprezece posibile în acest sezon al Cupei Mondiale 2015/16. De această dată, japoneza nu s-a impus la o diferență mare de puncte, dar a făcut suficient pentru a adăuga valoare unei stagiuni incredibile pentru ea.

Manșa întâi nu a adus o multitudine de sărituri fantastice. Maja Vtic și Sara Takanashi au zburat 96,5 metri, depășind punctul de construcție al trambulinei, în timp ce Daniela Iraschko-Stolz a performat cel mai lung zbor al rundei, plutind 97 de metri și jumătate.

Astfel, în pauză, Daniela Iraschko-Stolz se situa în fruntea ierarhiei provizorii, iar Maja Vtic și Sara Takanashi o urmau pe austriacă în top 3. Eva Pinkelnig a dezamăgit, ratând calificarea manșa finală.

A doua jumătate a competiției a fost mai spectaculoasă, aducând și prestații de peste 100 de metri. Yuki Ito și Jacqueline Seifriedsberger au uimit, zburând 100 de metri, iar Sara Takanashi a împins din nou limitele, ajungând până la borna de 102 metri. Totuși, Nita Englund a fost săritoarea care a bifat cel mai lung zbor al zilei, aterizând la pragul de 103,5 metri.

12795266_10153452216177151_3196652583400648077_n

Oprindu-se înainte de 100 de metri, Maja Vtic și Daniela Iraschko-Stolz nu și-au menținut pozițiile avute între manșe, dar au reușit clasări mulțumitoare, pe podium. Inevitabil, victoria i-a revenit Sarei Takanashi – cea mai constantă sportivă de-a lungul acestei etape.

Din această ediție a Cupei Mondiale feminine au mai rămas doar două etape, însă Râșnov nu va fi gazda acelor întreceri, din păcate. Federația Internațională de Schi va decide, în cursul zilei de mâine, dacă și unde vor fi reprogramate cele două competiții.

surse foto: huffpost.com, fis-ski.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s