Sara Takanshi mai adună o sută de puncte, în prima etapă de la Almaty

top 3 almaty feminin

Prima întrecere feminină de la Almaty a început la ora 11:00, în această dimineață și a fost câștigată de nimeni alta decât japoneza Sara Takanashi. Nipona a bifat, astfel, a treisprezecea victorie în actuala stagiune din șaisprezece posibile.

Competiția de astăzi s-a desfășurat pe a doua trambulină din complexul Sunkar, având punctul de construcție la 95 de metri. Numărul săritoarelor prezente în Kazahstan a fost destul de restrâns, numai 36 de sportive fiind înscrise pe lista de start. Dana Haralambie nu a fost una dintre ele întrucât a avut parte de un program foarte încărcat, participând la CM de Juniori, organizate la Râșnov în această săptămână.

Manșa inițială a adus patru sărituri excepționale, reușite de trei austriece și o japoneză. Chiara Hölzl și Daniela Iraschko-Stolz au sărit 97 de metri, Jacqueline Seifriedsberger s-a dus până la borna de 98,5, iar Sara Takanashi a conchis prima jumătate cu un zbor fulminant, lung de 101 metri.

La capătul manșei întâi, Sara Takanashi, Jacqueline Seifriedsberger și Daniela Iraschko-Stolz se clasau în top 3.

Partea a doua a concursului de azi a fost mult mai animată și a afișat mai multe sărituri ce au depășit punctul K al trambulinei. Zece dintre cele treizeci de săritoare calificate în manșa finală au aterizat de partea corectă a pragului de 95 de metri, devansându-l cu minim un metru.

Surprinzătoare a fost prestația americancei Tara Geraghty-Moats, care s-a oprit după 98,5 metri, asemenea colegei sale, Nita Englund. Chiara Hölzl și Jacqueline Seifriedsberger au ratat la un metru atingerea pragului de 100 de metri, în vreme ce Daniela Iraschko-Stolz și Sara Takanashi au evoluat într-adevăr precum două campioane mondiale, una en-titre, cealaltă fostă și viitoare. Austriaca a zburat 100 de metri și jumătate, în finalul rundei secunde, iar japoneza a bifat o nouă întrecere în care cel mai lung zbor i-a aparținut, plutind 103 metri.

Așadar, Sara Takanashi își trece în cont încă o victorie, iar supremația ei continuă și nu poate fi contestată. Totuși, Austria poate fi la rândul ei mulțumită, având două reprezentante clasate pe podium, în persoanele Danielei Iraschko-Stolz și Jacquelinei Seifriedsberger.

Următoarea etapă din Cupa Mondială feminină va avea loc mâine, la Almaty, cu începere de la ora 11:00.

sursă foto: fis-ski.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s