Preview: Almaty

10

Nimeni nu s-ar fi așteptat la scenariul produs de Michael Hayböck în ultimele săptămâni. Austriacul a legat trei succese de etapă la rând, iar Peter Prevc și-a pierdut din constanță. Chiar și în aceste condiții, liderul Cupei Mondiale masculine își poate securiza din punct de vedere matematic Globul de Cristal, sâmbătă, la Almaty. Așadar, întrecerile din Kazahstan capătă o semnificație aparte și sunt de neratat pentru orice iubitor al săriturilor cu schiurile. De notat ar fi că la Almaty vântul suflă foarte rar și este unul dintre puținele locuri în care condițiile meteorologice nu au cum să împiedice derularea competițiilor.

Orarul competițiilor masculine de la Almaty:

Vineri, 26 februarie – calificări, ora 14:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Sâmbătă, 27 februarie – etapă individuală, ora 14:00 (E1 HD)

Duminică, 28 februarie – etapă individuală, ora 14:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: Complexul Internațional de Ski Jumping „Sunkar” se evidențiază cu o trambulină mare, având punctul de construcție la 125 de metri și dimensiunea de 140. Recordul oficial înregistrat pe această arenă măsoară 139,5 metri și îi aparține slovenului Jernej Damjan.

15

Date despre locație: Almaty este cel mai mare oraș din Kazahstan și are o populație de aproximativ 1,700,000 de locuitori. Localitatea este amplasată în sud-estul țării și este inclusă în zona climatului continental-umed.

Rezultatele recente: concursurile de Cupa Mondială din acest weekend vor fi primele desfășurate la Almaty. În anii anteriori s-au derulat numai evenimente de Cupa Continentală și Campionate Mondiale ale Juniorilor.

Almaty consemnează unul dintre sfârșiturile interesante de săptămână, în care Cupa Mondială masculină și cea feminină își desfășoară competițiile în aceeași locație. Sara Takanashi, deja devenită campioană mondială în urma rezultatelor din această stagiune, își propune continuarea acestui șir de victorii incredibil. Etapele feminine vor avea loc pe a doua trambulină ca mărime din cadrul centrului modern, construit în 2010. Aceasta are punctul de construcție la 95 de metri

Programul etapelor feminine de la Almaty:

Sâmbătă, 27 februarie – ora 11:00 (netelevizată)

Duminică, 28 februarie – ora 11:00 (netelevizată)

Se anunță un weekend foarte interesant în lumea Icarilor moderni și este probabil ca Peter Prevc să își adjudece trofeul încă din acest sfârșit de săptămână. Dar în acest proces, intervine inevitabil următoarea întrebare: poate reuși Michael Hayböck încă o victorie?

sursă foto: skisprungschanzen.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s