Preview: Kuopio

13

Lăsând în urmă sfârșitul de săptămână mai puțin spectaculos, Icarii moderni se deplasează aproximativ 300 de kilometri spre nord-est, la Kuopio, unde țintesc un început de săptămână mai satisfăcător. Dimensiunile trambulinei cresc cu câțiva metri, așadar nivelul spectaculozității întrecerilor din aceste două zile ar trebui să fie sporit la rândul său, în raport cu etapele de la Lahti.

Orarul competițiilor de la Kuopio:

Luni, 22 februarie – calificări, ora 16:45

Luni, 22 februarie – etapă pe echipe (reprogramare a celei anulate la Lahti), ora 18:15 (Eurosport 1 și E1 HD)

Marți, 23 februarie – etapă individuală, ora 20:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: Puijo are punctul de construcție la 120 de metri și dimensiunea de 127. Recordul oficial al trambulinei măsoară la fel de mult precum cel al Salpausselkăi, și anume 135,5 de metri. Această performanță a fost reușită de japonezul Masahiko Harada, în 1998.

12

Date despre locație: Kuopio este un oraș situat în partea central-estică a Finlandei și are o populație de circa 110,000 de locuitori. Lacul Kallavesi înconjoară întreaga localitate, drept urmare nicio casă nu se află la o distanță mai mare de 500 de metri față de malul apei. În Kuopio se circulă foarte mult cu bicicleta, locatarii luptând împotriva poluării și militând pentru un stil de viață sănătos. Orașul este inclus în zona de climat subarctic.

Rezultatele recente: Ultima etapă din Cupa Mondială organizată în Kuopio a avut în loc 2014 și a fost câștigată de către polonezul Kamil Stoch. Germanul Severin Freund și norvegianul Anders Bardal, acum retras din activitate, au completat podiumul acelei întreceri.

Este un început atipic de săptămână, având o etapă programată marți. Traseul finlandez al actualei stagiuni se încheie odată cu aceste competiții de la Kuopio. Din nefericire, condițiile meteorologice din Țara celor 1000 de lacuri nu au părut să fie favorabile pentru sărituri în acest sezon. Să sperăm că întrecerile de la Kuopio vor oferi o ultimă impresie pozitivă.

surse foto: skisprungschanzen.com, berkutschi.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s