Preview: Lahti

19

Întrecerile de la Vikersund nu au adus un nou record mondial, drept urmare singura oportunitate de a doborî performanța lui Anders Fannemel, în acest sezon, rămâne seria de competiții care vor conchide sezonul, în martie, la Planica. Însă până atunci Icarii moderni mai au cinci destinații de vizitat, dintre care prima este Lahti. După aproape un an de pauză, Salpausselka va găzdui sărituri cu schiurile, în Cupa Mondială masculină.

Orarul competițiilor de pe Salpausselka arată în felul următor:

Vineri, 19 februarie – calificări, ora 17:00

Vineri, 19 februarie – etapă individuală (o competiție de la Ruka reprogramată), ora 18:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Sâmbătă, 20 februarie – etapă pe echipe, ora 17:30 (Eurosport 1 și E1 HD)

Duminică, 21 februarie – etapă individuală, ora 16:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: punctul de construcție al Salpausselkăi este situat la 116 metri, iar dimensiunea acesteia este de 130 de metri. Recordul oficial al trambulinei e deținut de către Andreas Widhölzl și măsoară 135,5 metri. Salpausselka poate găzdui 80,000 de spectatori.

26

Date despre locație: Lahti este un municipiu amplasat în sudul Țării celor 1000 de lacuri. Distanța care îl separă de capitala statului finlandez, Helsinki, măsoară numai 100 de kilometri, iar populația sa numără peste 100,000 de locuitori. Iubitorii sportului din Lahti își distribuie atenția între cele mai îndrăgite discipline, și anume sărituri cu schiurile, hochei și fotbal.

Rezultatele recente: Stefan Kraft s-a impus în etapa desfășurată pe Salpausselka, în sezonul precedent, iar Severin Freund și Anders Fannemel au conturat top 3-ul. În concursul colectiv, Norvegia, Germania și Japonia au fost ocupantele treptelor podiumului.

Cea mai îmbucurătoare veste primită înaintea etapelor desfășurate pe Salpausselka este prezența lui Janne Ahonen pe lista de start a ședințelor de calificare. Evoluțiile „finlandezului zburător” sunt așteptate cu mare drag de către compatrioții săi.

Cupa Mondială feminină programează de asemenea o etapă în acest sfârșit de săptămână. Aceasta se va derula tot în această localitate, Lahti, însă pe o trambulină cu dimensiunea de 100 de metri. Sara Takanashi & co. sunt așteptate să evolueze vineri-dimineață, cu începere de la ora 09:00.

sursă foto: skisprungschanzen.com

Marcu Czentye

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s