Previziuni corectate: Maja Vtic se impune în prima etapă de la Ljubno

12710806_10153424386562151_3966441296338961907_o

Întrecerea cu numărul 1 de la Ljubno din acest sfârșit de săptămână a putut fi urmărită în direct pe Eurosport 1 HD, din fericire. Însă circumstanțele au propus și un motiv de tristețe, Dana Haralambie nefiind calificată pentru etapa propriu-zisă de astăzi. Românca a ratat la o distanță de patru locuri participarea în această competiție, drept urmare a rezultatului de vineri. Totuși, România a fost implicată direct în această etapă datorită prezenței unui jurat român – Paul Sabin Corboș.

Pe o trambulină cu punctul de construcție la 85 de metri și dimensiunea la 95 de metri, etapa a debutat timid în materie de spectaculozitate. Către capătul manșei inițiale, s-au consemnat primele sărituri de peste 90 de metri, repere ale calității acestei etape. Austriaca Chiara Hoelzl și slovena Maja Vtic au plutit 91 de metri, iar japoneza Sara Takanashi a conchis prima serie de sărituri cu o prestație lungă de 91,5 metri. Totuși, lipsa unui telemarc evident i-a adus un punctaj scăzut niponei, care era încadrată pe podiumul provizoriu de Maja Vtic și Chiara Hoelzl.

Inutil de menționat, manșa secundă a fost mai animată decât prima. Chiara Hoelzl și-a îmbunătățit lungimea săriturii, zburând 92,5 metri și bifând astfel cel mai lung zbor al zilei. Câteva clipe mai târziu, Spela Rogelj și-a confirmat forma bună, sărind 90 de metri. În final, Sara Takanashi nu a reușit decât să-și egaleze în lungime prima săritură, plutind tot 91,5 metri.

Spre fericirea gazdelor, săritura Majei Vtic de 91 de metri – ultima a etapei de astăzi – a fost suficientă pentru a-i oferi victoria, fiind secondată de Sara Takanashi, în ciuda tuturor previziunilor. Dar bucuria slovenilor nu a fost datorată exclusiv evoluțiilor Majei Vtic, ci și ale Spelei Rogelj, care a izbutit la rândul ei să se claseze în top 3. Cele mai dezamăgitoare săritoare de astăzi au fost Daniela Iraschko-Stolz și Maren Lundby, care au încheiat competiția pe locurile 13, respectiv 17.

După zece victorii consecutive în actuala Cupă Mondială feminină, Sara Takanashi se vede nevoită să se mulțumească cu mai puțin decât o sută de puncte, azi. Cu siguranță, japoneza va încerca să revină pe calea succesului, mâine, când așteptăm cu mare interes să o urmărim și pe Dana Haralambie sărind în cadrul celei de-a doua etape de la Ljubno.

sursă foto: fis-ski.com

Marcu Czentye

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s