Preview: Trondheim

26

Ceața a stopat derularea competiției individuale programate la Oslo, așadar pregătirea pentru etapele mult așteptate de la Vikersund a avut de suferit. În schimb, Icarii moderni vor încerca să adune sărituri încurajatoare la Trondheim, pe Granasen. Traseul norvegian al Cupei Mondiale masculine este unul dintre cele mai spectaculoase ale sezonului și sunt șanse ca întrecerea de la Trondheim să arate mai mult decât ne-am aștepta.

Programul concursurilor de la Trondheim:

Marți, 9 februarie – calificări, ora 20:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Miercuri, 10 februarie – etapă individuală, ora 18:00 (Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: prima trambulină din Trondheim a fost construită în anul 1940. După mai multe reconstrucții, actuala trambulină este una dintre cele mai frumoase din circuit. Are punctul de construcție la 124 de metri și dimensiunea de 140 de metri. Recordul oficial stabilit pe Granasen măsoară 143 de metri și este deținut de austriacul Michael Hayböck. Arena din această localitate norvegiană e una dintre cele mai primitoare din lume: nu mai puțin de 40,000 de spectatori pot asista la săriturile desfășurate pe această trambulină.

28

Date despre locație: Trondheim este al treilea oraș ca mărime și populație din Norvegia. Așezarea datează încă din anul 977, iar astăzi numără aproximativ 180,000 de locuitori. Localitatea este renumită pentru Universitatea de Științe și Tehnologie, iar climatul acesteia este un melanj între oceanic și continental umed.

Rezultatele recente: În 2015, Severin Freund s-a impus în etapa de la Trondheim, iar Peter Prevc și Rune Velta l-au urmat pe podium.

Au trecut 10 zile de la precedenta etapă individuală din Cupa Mondială masculină, iar această pauză poate însemna o scădere de formă pentru anumiți săritori. Sunt de urmărit reacțiile lui Peter Prevc și Severin Freund, dar și evoluțiile norvegienilor, de la care conaționalii lor așteaptă multe.

surse foto: skisprungschanzen.com, berkutschi.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s