Preview: Oslo

25

Ne aflăm la jumătatea stagiunilor masculine și feminine la sărituri cu schiurile, iar Peter Prevc și Sara Takanashi par desprinși în topurile clasamentelor. Totuși, lupta rămâne deschisă atât timp cât matematica permite speranțe. Icarii moderni își doresc să progreseze în ierarhii, astfel competitivitatea întrecerilor este asigurată. Urmează un sfârșit de săptămână interesant, la Oslo, pe celebra trambulină Holmenkollen. Plăcut referitor la acest weekend este că etapa din Cupa Mondială feminină se va desfășura pe aceeași trambulină pe care vor avea loc și competițiile masculine.

Programul concursurilor masculine:

Vineri, 5 februarie – calificări, ora 18:30 (Eurosport 1 și Eurosport HD)

Sâmbătă, 6 februarie – etapă pe echipe, ora 17:00 (Eurosport 1 HD)

Duminică, 7 februarie – etapă individuală, 15:15 (Eurosport 1 HD)

Info despre trambulină: Holmenkollen are punctul de construcție la 120 de metri și dimensiunea la 134 de metri. Recordul oficial al trambulinei măsoară 141 de metri și îi aparține austriacului Andreas Kofler. Trambulina Holmenkollen din Oslo a fost construită în anul 1892 și poate găzdui 30,000 de spectatori.

17

Date despre locație: Oslo este capitala statului norvegian, situată în sud-estul țării. Are o populație de aproximativ 650,000 de locuitori și este recunoscut pentru ecologism. Nu puțini locatari aleg să circule cu bicicleta în detrimentul altor mijloace de transport.

Rezultatele recente: Severin Freund s-a impus în ambele etape disputate în 2015. În prima etapă, Peter Prevc și Rune Velta l-au urmat pe treptele podiumului, iar în cea de-a doua Noriaki Kasai l-a secondat, în vreme ce Peter Prevc și Kamil Stoch au ocupat concomitent poziția a treia.

Programul întrecerilor feminine programează o singură etapă propriu-zisă:

Joi, 4 februarie – etapă individuală, ora 18:00 (Eurosport 2 și Eurosport 2 HD)

Competiția feminină de pe Holmenkollen din 2015 a fost ultima a sezonului precedent. Chiar dacă Sara Takanashi a câștigat acea etapă, Daniela Iraschko-Stolz a devenit noua posesoare a Globului de Cristal.

Drept urmare, japoneza Sara Takanashi pleacă cu prima șansă în etapa de joi, însă este de așteptat ca celelalte competitoare să se apropie, ușor-ușor, la nivelul ridicat, impus de niponă. Vestea bună pentru noi este că Dana Haralambie va participa la Oslo.

sursă foto: skisprungschanzen.com

Marcu Czentye

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s