Sara Takanashi, de neoprit la Oberstdorf

12644836_10153400908267151_5046696669979996336_n

În calificările pentru a doua etapă feminină desfășurată pe trambulina Oberwiesenthal, prezența unor săritoare din China a surprins, oferind o idee cu privire la viitorul acestei discipline sportive.

Din nefericire pentru țara lor, chinezoaicele nu au izbutit să se califice în competiția propriu-zisă. Totuși, suta de puncte a plecat din nou spre o reprezentantă a Asiei, și anume japoneza Sara Takanashi. A opta victorie de etapă din nouă posibile în această stagiune și nipona pare hotărâtă să intre definitiv în istoria acestui sport, chiar înainte de a împlini 20 de ani.

În manșa de deschidere, Ema Klinec și Jacqueline Seifriedsberger au reușit sărituri notabile, lungi de 97, respectiv 97 de metri și jumătate. Daniela Iraschko-Stolz s-a dus mai departe, până la borna de 98 de metri, iar Sara Takanashi a performat cel mai lung zbor al acestei jumătăți de concurs, care a măsurat 102,5 metri.

Întru totul firesc, dar neobișnuit pentru standardele japonezei, Sara nu și-a trecut în cont cea mai lungă prestație a manșei secunde. S-a oprit cu trei metri înainte de pragul de 100 de metri, fiind întrecută de șase sportive la capitolul „lungimea săriturii” în runda a doua. Nita Englund a surprins cu o săritură de 100,5 metri, iar Maren Lundby a sărit 104 metri, reușind astfel cea mai impresionantă evoluție a zilei, la Oberstdorf.

Chiar și în aceste condiții, succesul i-a revenit Sarei Takanashi, care a avut un stil de zbor superior concurenței. La circa 15 puncte diferență a urmat-o austriaca Daniela Iraschko-Stolz – campioana mondială en-titre – și la 17 norvegianca, Maren Lundby. De notat ar mai fi că germanca Juliane Seyfarth a fost descalificată în cursul întrecerii de azi.

clasament

S-a încheiat, așadar, a noua dintre cele nouăsprezece etape ale sezonului feminin, iar Sara Takanashi este deja desprinsă în fruntea clasamentului general.

Următoarea etapă din Cupa Mondială feminină va avea loc la Oslo, Norvegia.

sursă foto: fis-ski.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s