Sara Takanashi nu se oprește: se impune și la Oberstdorf!

12642630_10153399216077151_3985362717696224530_n

Cupa Mondială feminină a continuat în acest sfârșit de săptămână pe trambulina Oberwiesenthal, de la Oberstdorf. A opta etapă din actualul sezon a consemnat cea de-a șaptea victorie a japonezei Sara Takanashi, care și-a adjudecat suta de puncte la o distanță considerabilă în raport cu principalele urmăritoare – Daniela Iraschko-Stolz și Ema Klinec.

Referitor la aceste întreceri din Germania, țin să îmi cer scuze pentru o dezinformare neintenționată: în cele din urmă, Dana Haralambie nu va participa la vreuna dintre competițiile organizate la Oberstdorf în aceste zile, cu toate că am spus în preview-ul acestor concursuri că va fi prezentă printre celelalte săritoare.

Pe trambulina Oberwiesenthal – cu punctul de construcție la 95 de metri și dimensiunea de 106 metri – Jacqueline Seifriedsberger, Daniela Iraschko-Stolz și Ema Klinec au impresionat în manșa de deschidere, cu zboruri de 96,5-97 m. Cea care a împins limitele normalului a fost nipona Sara Takanashi, care a plutit nu mai puțin de 104 metri.

În manșa secundă, Irina Avvakumova și Maja Vtic au izbutit evoluții notabile, care au măsurat 99-99,5 metri. Minute mai târziu, Daniela Iraschko-Stolz a aterizat la borna de 100 de metri. Însă performanța i-a fost întrecută de Ema Klinec, care s-a dus cu jumătate de metru mai departe. Runda finală a fost concluzionată de un zbor fulminant al Sarei Takanashi, lung de 107 metri. Reușind această săritură, sportiva japoneză s-a apropiat la doar doi metri de recordul acestei trambuline – stabilit, atenție!, de un săritor german, Jonathan Siegel.

La finalul etapei de astăzi, Sara Takanashi câștigă o sută de puncte, Daniela Iraschko-Stolz 80, iar Ema Klinec 60. Incredibilă rămâne sportiva din Țara Soarelui Răsare, care acumulează 780 de puncte din 800 posibile în clasamentul general al Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile.

sursă foto: fis-ski.com

Marcu Czentye 

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s