Vânt, vânt și…? Vânt din nou!

lukas hlava

Ce trebuia să fie o competiție pe echipe agreabilă și care să facă uitat Turneul Celor 4 Trambuline a ajuns să fie o întrecere zbuciumată de condiții meteorologice nefavorabile. La Willingen, vântul a suflat inconstant și prea puternic, provocând anularea prematură a etapei colective, al cărei clasament final a luat în considerare numai săriturile din manșa întâi.

Încercând să modifice poziția barei de start în nenumărate rânduri pentru a asigura echitate sportivilor, organizatorii au avut de muncă în această seară, însă eforturile le-au fost zădărnicite de împrejurările potrivnice. Chiar și în circumstanțe nepotrivite, în care vântul a suflat adesea din spate, de multe ori mult prea vârtos, iar ceața a acoperit parte din peisaj, au avut loc câteva prestații care au meritat așteptarea.

Cehul Jakub Janda și austriacul Stefan Kraft au aterizat amândoi la pragul de 138 de metri, iar aceste evoluții pot fi indicii care să confirme ascensiunea de formă a celor doi. Următorul care a impresionat și cel care a produs cel mai puternic impact a fost slovenul Domen Prevc. Fratele mai mic al liderului Cupei Mondiale a surprins și a plutit nu mai puțin de 145 de metri și jumătate, spre fericirea sa și mulțumirea lui Peter. Ce avea să facă acest zbor și mai interesant avea să fie lungimea săriturii lui Peter Prevc, ce a măsurat doar 124 de metri. E drept, Peter a sărit sub influența unui vânt nefavorabil.

Kenneth Gangnes, Michael Hayböck și Roman Koudelka n-au dezamăgit câtuși de puțin, plutind între 138 și 139,5 metri, dar au fost urmați de evoluții mai bune. Johann Andre Forfang, Richard Freitag și Severin Freund au zburat cu toții peste 140 de metri, iar cel care a fost cel mai bun din întrecerea de astăzi a fost campionul mondial en-titre, Severin, care s-a apropiat la doar un metru de punctul care marchează 150 de metri.

dsaddasdadsd

Văzând că localnicii și nu numai au umplut tribunele Arenei Muhlenkopf, organizatorii s-au încăpățânat să dea curs și manșei secunde, însă intențiile le-au fost respinse de vântul sâcâitor și persistent. Realizând imposibilitatea de a duce la bun sfârșit și a doua jumătate a competiției, decizia oficială a fost aceea de a anula manșa secundă, iar clasamentul de azi a coincis cu cel din pauză.

Prin urmare, Germania se impune în concursul pe echipe de la Willingen, devansând Norvegia la doar șase zecimi de punct. Austria conturează top 3-ul cu un total de peste 500 de puncte, iar între lider și ultimul loc se înregistrează o diferență imensă, de aproximativ 180 de puncte.

clasament

Să sperăm că întrecerea individuală de mâine nu va fi afectată de asemenea condiții meteorologice, iar valoarea sportivilor va putea ieși la iveală. Analizând subit după săriturile din această manșă, Severin Freund devine ușor favorit la câștigarea sutei de puncte, dar aparențele pot înșela.

sursă foto: eurosportplayer.com

Marcu Czentye

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s