Preview: Willingen

berkutschi

Știre de ultimă oră: Gregor Schlierenzauer a decis să nu mai participe la vreo competiție din acest sezon. Hotărârea este personală și austriacul a transmis pe blogul său că se va întoarce în lumea Icarilor moderni, însă nu știe când. Nu își dorește să își impună un termen, astfel că durata absenței sale din întreceri este incertă.

Ediția cu numărul 64 a Turneului Celor 4 Trambuline a avut un final superb, însă a ajuns la un sfârșit. Capătul prestigiosului turneu poate reprezenta primul moment în care săritorii trag linia și observă unde s-ar putea îmbunătăți, dar lipsa de timp îi face pe unii să sară peste acest punct. Sunt mai puțin de 48 de ore între ultima săritură de la Bischofshofen și prima de la Willingen, așadar, într-un ritm epuizant pentru Icarii moderni, povestea acestui sezon continuă. Ne întoarcem, astfel, la etapele normale de Cupa Mondială, iar centrul săriturilor cu schiurile se mută din nou în Germania. O ședință de calificare, o competiție pe echipe și o etapă individuală sunt cele trei evenimente pe care acest sfârșit de săptămână ni le propune. Calificările vor putea fi urmărite vineri, de la ora 19:00, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport 2 HD, în timp ce etapele vor fi transmise de Eurosport 1 și Eurosport HD, sâmbătă de la ora 19:00, respectiv duminică de la 16:45.

Info despre trambulină: Mühlenkopf din Willingen este supranumită „cea mai mare dintre trambulinele mari” – una dintre cele mai interesante trambuline, exceptându-le pe cele de la Vikersund, Planica și Kulm. Are punctul de construcție la 130 de metri, dimensiunea de 145 de metri și recordul oficial de 152 de metri, deținut concomitent de Janne Ahonen și Jurij Tepes. „Finlandezul zburător” a reușit această performanță în anul 2005, iar slovenul i-a egalat-o în 2014.

willingen_2_13

Date despre locație: Willingen este o comună din partea central-vestică a Germaniei, cu o istorie scurtă, fiind fondată spre sfârșitul secolului al XX-lea. Nu are o industrie foarte dezvoltată și se bazează în principal pe turism. Se spune că organizarea acestor întreceri inter-Icari moderni aduc cei mai mulți vizitatori în această mică localitate.

Rezultatele recente: Kamil Stoch, Peter Prevc și Severin Freund au ocupat podiumul în prima etapă de anul trecut, în această ordine, iar în a doua individuală Severin Freund s-a impus și a fost urmat în top 3 de Rune Velta și Roman Koudelka. În concursul pe echipe, Slovenia și-a adjudecat victoria, fiind secondată de Germania și urmată mai apoi de Norvegia.

23

Având în vedere forma lui Peter Prevc, nimic nu pare mai sigur decât victoria slovenului în etapa individuală de la Willingen. Totuși, este posibil ca vice-campionul mondial să își reducă gradul de motivație după succesul în Vierschanzentournee. Trebuie să fie dificil să îți menții concentrarea de-a lungul întregului sezon, iar când posezi o asemenea diferență de puncte față de principalul urmăritor, există tentația de a încetini ritmul. Rămâne de văzut dacă acesta va fi cazul în situația lui Peter Prevc, dar și cum vor reacționa Severin Freund și austriecii la micile dezamăgiri suferite în Turneul Celor 4 Trambuline. Exceptând acestea, etapa pe echipe va fi de asemenea interesantă în circumstanțele actuale, care-i prezintă pe norvegieni ușor favoriți.

surse foto: skisprungschanzen.com, berkutschi.com

Marcu Czentye

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s