Preview: Innsbruck

bergisel

Jumătatea germană a întrecerii s-a încheiat. Începe cea austriacă!

Victoria lui Peter Prevc de la Garmisch-Partenkirchen dinamizează cursul acestei ediții a Turneului Celor 4 Trambuline. Slovenul are în acest moment prima șansă la câștigarea Vulturului de Aur, dar Severin Freund, Michael Hayböck și Kenneth Gangnes se gândesc de asemenea la întâietate, aflându-se la distanțe recuperabile. Austriecii își doresc, în mod cert, să termine în forță această competiție, în fața propriilor compatrioți, însă forma și ambiția deținute de Peter Prevc și Severin Freund par a fi superioare concurenței. Va reuși vreunul dintre ei să își procure un avantaj hotărâtor? Vom avea parte de o surpriză? Totul este posibil. Etapa de la Innsbruck din 2015 stă mărturie.

Innsbruck

Sâmbătă, 2 ianuarie – calificări, ora 15:00

Duminică, 3 ianuarie – etapa 3, ora 15:00

Info despre trambulină: Bergisel este cea mai mică trambulină dintre cele patru, dar și cea mai elegantă. Are punctul de construcție la 120 de metri și dimensiunea de 130. Recordul oficial al trambulinei este deținut de austriacul Stefan Kraft, care a plutit 137 de metri, la 4 ianuarie 2015.

Date despre locație: Innsbruck este unul dintre orașele mari ale Austriei, aflat în vestul țării. Are o populație de 125,000 de locuitori și este recunoscut ca una dintre principalele atracții turistice ale Europei Centrale, fiind localizat într-o vale înconjurată de munți cu înălțimi de peste 2,000 de metri. Distanța dintre Garmisch-Partenkirchen și Innsbruck măsoară doar 63 de kilometri – jumătate din distanța care separă Oberstdorf de Garmisch-Partenkirchen.

Four Hills Tournament - Innsbruck Day 2

Rezultatele recente: Etapa de la Innsbruck din 2015 a fost una dintre cele deosebite în istoria acestui turneu. Richard Freitag s-a impus, Stefan Kraft s-a clasat pe poziția secundă, iar legendarii Simon Ammann și Noriaki Kasai au ocupat sincronic locul al treilea.

Poster Turneul Celor 4 Trambuline

surse foto: skisprungschanzen.com, fis-ski.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s