Preview: Turneul Celor 4 Trambuline + Oberstdorf

sporalender - tirol at

Au mai rămas aproximativ 24 de ore până la startul ediției cu numărul 64 a Turneului Celor 4 Trambuline. Recunoscută drept cea mai atractivă dintre întrecerile inter-Icari moderni, Vierschanzentournee este atipică din toate punctele de vedere. Orarul aglomerat – 10 zile cu 4 etape propriu-zise și tot atâtea ședințe de calificări -, amplasarea calendaristică, atmosfera festivă și gălăgioasă din tribune, trambulinele elegante, premiile generoase și dificultatea competiției contribuie în egală măsură la formarea unui eveniment de mare anvergură. Urmăritorii și sportivii sunt mai încântați ca niciodată când vine vorba despre această competiție. Cum ar arăta un sezon fără acest turneu? Cu siguranță, mai puțin spectaculos.

Programul ediției 2015/16 arată în felul următor: totul începe luni, 28 decembrie, cu ședința de calificări de la Oberstdorf. Marți, 29 decembrie, are loc prima dintre cele patru etape, începând cu ora 18:15, în aceeași localitate. În ultima zi a anului, acțiunea se mută la est, în Garmisch-Partenkirchen. Calificările de la ora 15:00 precedă competiția propriu-zisă, de Anul Nou, care va începe de la aceeași oră. Într-un ritm epuizant, săritorii se deplasează la Innsbruck întrucât pe 2 ianuarie, de la ora 15:00, au loc calificările pentru a treia etapă. Întrecerea de pe Bergisel se va desfășura pe 3 ianuarie, de la ora 15:00. Orarul va fi concluzionat de concursurile de la Bischofshofen. Marți, 5 ianuarie, vor fi calificările, de la ora 18:00, iar miercuri de la aceeași oră va începe competiția la finele căreia se va decerna Vulturul de Aur. Toate întrecerile vor fi transmise în direct de Eurosport 1 și Eurosport HD.

vol at

Oberstdorf, Germania

Luni, 28 decembrie – calificări, ora 18:15

Marți, 29 decembrie – etapa 1, ora 18:15

Info despre trambulină: Erdinger Arena din Oberstdorf are punctul de construcție la 120 de metri și dimensiunea de 137 de metri. Recordul oficial al trambulinei Schattenberg este deținut de norvegianul Sigurd Pettersen, care a zburat 143 de metri și jumătate în cadrul Turneului Celor 4 Trambuline din 2003/04.

Date despre locație: Oberstdorf este o localitate de mici dimensiuni din sud-vestul Germaniei, cu o populație de aproximativ 9,000 de locuitori, reconoscută cel mai bine pentru statutul de gazdă a primei dintre cele patru etape ale acestui turneu. Satul este situat în inima Alpilor Bavarezi, iar toți turiștii rămân impresionați de frumusețea naturală a locului.

Rezultatele recente: În 2014, Stefan Kraft a câștigat prologul Turneului Celor 4 Trambuline și a fost urmat pe podium de compatriotul său, Michael Hayböck, și slovenul Peter Prevc.

62. internationale Vierschanzentournee - Auftaktspringen in Oberstdorf - Skispringen - Erdinger Arena - Ski - Winter - Sport - AllgŠu - 25.500 Fans Zuschauer

La cumpăna dintre ani, Icarii moderni se adună de fiecare dată pentru a scrie istorie. Stefan Kraft este campionul în exercițiu și își dorește repetarea performanțelor din ediția anterioară. Severin Freund și Peter Prevc pândesc primul titlu în acest turneu, iar fiecare dintre norvegieni pare îndreptățit să spere la rândul său, luând în considerare forma recentă. Simon Ammann, Noriaki Kasai și Kamil Stoch plănuiesc din depărtare un atac-surpriză la supremație, iar germanii și austriecii nu pot fi desconsiderați niciodată în această întrecere. Sprijinul publicului îi poate impulsiona pe Stefan Kraft și Michael Hayböck, săritorii care pot duce mai departe dominația austriacă în acest concurs. În același timp, Andreas Wellinger și Richard Freitag se pot alătura campionului mondial în lupta de a aduce Vulturul de Aur în Germania. Există o multitudine de întrebări și curiozități, care vor fi răspunse și satisfăcute începând cu ziua de mâine. Totul sugerează imprevizibilitate. În astfel de condiții, spectacolul este inevitabil și plăcerea de a urmări competiția, nelimitată.

Loturile țărilor participante la turneu:

Austria: Stefan Kraft, Michael Hayböck, Gregor Schlierenzauer, Manuel Fettner și Manuel Poppinger

Germania: Severin Freund, Richard Freitag, Andreas Wellinger, Andreas Wank, Marinus Kraus, Stephan Leyhe, Markus Eisenbichler

Norvegia: Kenneth Gangnes, Anders Fannemel, Daniel Andre Tande, Johann Andre Forfang, Andreas Stjernen, Joachim Hauer și Halvor Egner Granerud

Slovenia: Peter Prevc, Domen Prevc, Anze Lanisek, Robert Kranjec, Anze Semenic, Jurij Tepes și Tilen Bartol

Polonia: Kamil Stoch, Piotr Zyla, Stefan Hula, Maciej Kot și Klemens Muranka

Japonia: Noriaki Kasai, Taku Takeuchi, Daiki Ito, Kento Sakuyama, Shohei Tochimoto și Junshiro Kobayashi

Elveția: Simon Ammann, Gregor Deschwanden, Killian Peier și Luca Egloff

Cehia: Roman Koudelka, Jakub Janda, Lukas Hlava și Jan Matura

Finlanda: Harri Olli, Lauri Asikainen și Ville Larinto

Rusia: Ilmir Hazetdinov, Denis Kornilov, Vladislav Boyarintsev și Evgeniy Klimov

Franța: Vincent Decombes Sevoie și Ronan Lamy Chappuis

surse foto: sporalender-tirol.at, skisprungschanzen.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s