Preview: Engelberg

15

Cupa Mondială feminină ia pauză pentru aproximativ o lună, însă în proba masculină lucrurile de-abia acum încep să devină interesante. Un sfârșit de săptămână plin la Engelberg, Elveția, o săptămână de pregătire și apoi intrăm în linie dreaptă pentru startul ediției cu numărul 64 a Turneului Celor 4 Trambuline. Înainte să ne ațintim privirile asupra celei mai fascinante întreceri din lumea Icarilor moderni, avem în față încă două etape individuale ale sezonului, în care Peter Prevc și Severin Freund își continuă lupta pentru supremație. Programul va fi deschis vineri, la ora 15:00, cu ședința de calificări. Sâmbătă și duminică, începând cu ora 15:15, se vor desfășura concursurile propriu-zise. Ambele vor fi transmise de Eurosport HD, iar cea din ultima zi a weekendului va fi și pe Eurosport 1.

Info despre trambulină: Gross-Titlis Schanze are punctul de construcție la 125 de metri și dimensiunea de 137 de metri. Recordul oficial al trambulinei este de 141 m, deținut sincronic de patru săritori diferiți: Janne Ahonen, Simon Ammann, Jan Ziobro și Anders Bardal. Din 1980 încoace, Engelberg a fost gazdă continuă a câte un eveniment de Cupa Mondială, anual.

????????????????????????????????????

Date despre locație: Engelberg este un oraș-stațiune în cantonul Obwalden, cu o populație de numai 4,000 de locuitori. Situat în centrul Elveției, Engelberg este destinația ideală pentru toți iubitorii de schi și aer curat. Orașul e o atracție turistică atât pe timp de vară, cât și iarna, iar apropierea de două dintre orașele mari ale țării, Lucerna și Zurich, îi sporesc atractivitatea. Un aspect inedit: mai mult de 20% din populația localității este de alte origini decât elvețiene.

Rezultatele recente: Roman Koudelka, Richard Freitag și Michael Hayböck au impresionat anul trecut la Engelberg. Cehul s-a clasat pe 2 în prima etapă și a câștigat-o pe a doua, germanul s-a impus în prima, iar austriacul a sfârșit pe a treia poziție în ambele competiții. Jernej Damjan este la rândul său un săritor care a obținut rezultate bune pe această trambulină în stagiunea anterioară.

weltcup-engelberg ch

La fel ca toate etapele din acest sezon, cele de la Engelberg se anunță a fi imprevizibile. Norvegienii traversează o perioadă inspirată, austriecii își doresc un reviriment care să le confirme și în acest an supremația în Turneul Celor 4 Trambuline, elvețienii ar vrea să producă impresii pozitive conaționalilor din tribune, iar Prevc și Freund muncesc mai asiduu ca niciodată pentru întâietate în clasamentul general. Cine va câștiga? Nu este exclus să avem din nou parte de un învingător-surpriză. Rămâne de văzut.

sursă foto: skisprungschanzen.com

Marcu Czentye

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s