Locul 29 pentru Dana Haralambie în prima etapă de la Nizhny Tagil

12310520_1661865177423122_7790558751634081672_n

Din nefericire, etapa feminină desfășurată astăzi la Nizhny Tagil n-a putut fi urmărită nici pe Eurosport Player. Singura metodă prin care s-a ținut legătura a fost un live-text oferit de site-ul Federației Internaționale de Schi.

Pe trambulina cu punctul de construcție la 90 de metri, dimensiunea de 100 și recordul oficial de 92 de metri și jumătate, întrecerea a fost încărcată în evenimente notabile. Recordul a fost bătut de patru ori în manșa întâi, Sara Takanashi ocupând primul loc după cea mai lungă săritură a primei părți – 95 de metri. Dana Haralambie a izbutit un zbor mai lung decât ambele de la Lillehammer – 88 de metri, însă s-a clasat pe ultima poziție care califică în manșa secundă, locul 30. Cu 98,7 puncte obținute la jumătatea concursului, românca a fost cea care a inițiat actul secund al competiției. Al doilea zbor al Danei n-a fost la fel de reușit, măsurând 81 de metri și jumătate, dar spre deosebire de prima manșă, a evitat ultima poziție a clasamentului. Cu un total de 180,6 puncte, Dana Haralambie s-a clasat pe locul 29, care îi aduce alte două puncte în clasamentul general al Cupei Mondiale. Așadar, la capătul primelor două etape în noul sezon, românca acumulează 12 puncte și bifează încă o întrecere în urma căreia și-a făcut prezența simțită.

Austriaca Eva Pinkelnig nu s-a lăsat mai prejos față de câștigătoarea etapei de la Lillehammer și a manșei întâi de azi și a stabilit un nou record al trambulinei, oprindu-se după 96,5 metri. Lucrurile s-au încins tocmai în clipele de final ale rundei secunde, când Daniela Iraschko-Stolz și-a devansat compatrioata, zburând 97 de metri și consemnând a șasea săritură mai lungă decât recordul trambulinei dinaintea începerii acestei etape. În ultima prestație a întrecerii, Sara Takanashi s-a oprit la punctul de construcție – 90 de metri -, dar și-a făcut loc pe podium.

Austriaca Daniela Iraschko-Stolz își trece în cont prima victorie de etapă în actuala Cupă Mondială și un record de trambulină. Sara Takanashi și Eva Pinkelnig completează top 3-ul și rămâne de văzut mâine dacă noul record va sta în picioare și cum va evolua Dana Haralambie.

sursă foto: facebook.com

Marcu Czentye

 

Advertisements

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s