Gustul dulce al victoriei ”homemade”

Etapa individuală de la Zakopane s-a desfășurat (în sfârșit!) în absența unui vânt puternic, fapt ce a permis săritorilor să-și demonstreze calitățile lor reale. Pe cocheta trambulină din Polonia, neprevăzutul s-a întâmplat, iar favoritul gazdelor – Kamil Stoch – și-a adjudecat cele 100 de puncte acordate câștigătorului de etapă, izbutindstoch cel mai lung zbor al zilei (134 m), urmat de o altă evoluție impresionantă: ultima desprindere de pe masa trambulinei l-a avut în prim-plan pe „Kamila Stocha”, care a aterizat cu doar un metru mai repede decât în prima jumătate a competiției.

Într-o zi în care sportivul polonez a acaparat toate privirile, Stefan Kraft și-a mărit ecartul în clasamentul Cupei Mondiale, distanțându-se la 78 de puncte de colegul său de cameră și compatriotul său, Michael Hayböck. Cel mai în formă austriac din acest sezon s-a clasat pe locul 2 atât la finalul competiției, cât și în clasamentul celor mai lungi zboruri de la Zakopane, plutind în aer 133,5 de metri și apropiindu-se la doar jumătate de metru de egalarea performanței lui Kamil.

Finalurile celor două manșe au fost de-a dreptul electrizante. În prima, cei 10 precalificați au aterizat în intervalul 128-134 m, iar Kasai și-a îmbunătățit considerabil calitatea zborului de la o zi la alta. Pe final, Richard Freitag a dezamăgit ușor, însă Fannemel, Hayböck, Freund, Prevc, Kraft și Stoch au sărit cu toții între 130,5 – 133 m, dinamizând cea de-a 19-a etapă a actualei stagiuni.

De mulți îndrăgit și de puțini desconsiderat, Gregor Schlierenzauer a avut din nou parte de o zi gri, poziționându-se în fine pe nesatisfăcătorul loc 15. Din păcate pentru săritor și admiratorii săi, Gregor continuă să aibă probleme la aterizarea pe stratul de zăpadă, echilibrul și telemark-ul său nefiind la parametri optimi.

Până săptămâna viitoare, când Cupa Mondială își mută domiciliul la Sapporo, Japonia, polonezii și admiratorii lui Stoch din diverse țări se pot bucura de această etapă mai mult decât satisfăcătoare pentru campionul olimpic de la Sochi.

Podium: 1. Kamil Stoch, 2. Stefan Kraft, 3. Severin Freund

Surpriza zilei: Kamil(a) Stoch(a)

sursă foto: fis-ski.com

Marcu Czentye

Advertisements

One thought on “Gustul dulce al victoriei ”homemade”

Lasă un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s